Voice over IP (VoIP) είναι η τεχνολογία που επιτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μέσω ψηφιακών δικτύων όπως είναι φυσικά το Internet. To VoIP μετατρέπει τα αναλογικά σήματα της φωνής σε ψηφιακά πακέτα δεδομένων και αξιοποιώντας το Internet Protocol (IP) υποστηρίζει την αμφίδρομη, real time επικοινωνία.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η VoIP τηλεφωνία μειώνει σημαντικά το συνολικό κόστος των τηλεπικοινωνιών για κάθε επιχείρηση. Η αρχική επένδυση για ένα VoIP τηλεφωνικό κέντρο είναι μικρή, τα κανάλια φωνής πολύ πιο οικονομικά από τις αντίστοιχες αναλογικές τηλεφωνικές γραμμές και οι χρεώσεις των κλήσεων σαφώς μικρότερες από αυτές της παραδοσιακής τηλεφωνίας. Η απόσβεση της αρχικής επένδυσης για ένα VoIP Τηλεφωνικό Κέντρο πραγματοποείται κατά μέσο όρο σε 12 μήνες.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Προσαρμόζετε το τηλεφωνικό κέντρο στις ανάγκες και στο προσωπικό σας ανά πάσα στιγμή πολύ εύκολα. Η προσθήκη ή αφαίρεση καναλιών φωνής υλοποιείται άμεσα και διατηρείτε πάντα ακριβώς όσες τηλεφωνικές γραμμές χρειάζεστε.

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μέσα από μια πληθώρα ψηφιακών επιλογών μπορείτε να δημιουργήσετε το ιδανικό τηλεφωνικό κέντρο με τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε. Ενδεικτικά: προώθηση voicemails & faxes σε email, ομαδική κλήση τηλεφωνικών συσκευών, σειρά προτεραιότητας στις εισερχόμενες κλήσεις, φωνητικό μενού επιλογών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Στη συμβατική τηλεφωνία, οι πάροχοι προσφέρουν περιορισμένες λειτουργίες όσον αφορά στις κλήσεις και τα extra χαρακτηριστικά έχουν υψηλό κόστος. Με τη VoIP τεχνολογία μία σειρά επιπρόσθετων λειτουργιών, όπως Caller ID, αναμονή και μεταφορά κλήσεων, voicemails, call back, conference calls, call blocking κ.α. είναι διαθέσιμες είτε δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος.

ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ

Με τη χρήση οποιασδήποτε σύνδεσης Internet, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον VoIP αριθμό σας και να επικοινωνείτε με πελάτες, εργαζόμενους ή συνεργάτες από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε, σαν να ήσασταν στο γραφείο σας.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η διόρθωση των περισσότερων προβλημάτων που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά τηλεφωνικά κέντρα απαιτεί πολλές ώρες ή ακόμα και μέρες. Αντίθετα, με τη VoIP τηλεφωνία η αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων πραγματοποιείται απομακρυσμένα και ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ VOIP

Ειδικές συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία VoIP. Συνδέονται απευθείας με το δίκτυο του Internet και όχι σε τηλεφωνική γραμμή. Διακρίνονται σε ενσύρματες και ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές. Οι συγκεκριμένες συσκευές προσφέρουν ποιότητα, ευελιξία και αξιοπιστία, συνεπώς είναι η καταλληλότερη επιλογή για επαγγελματική χρήση.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕ VoIP ADAPTER

Οποιαδήποτε απλή, αναλογική τηλεφωνική συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ως συσκευή VoIP με τη χρήση ενός ειδικού προσαρμογέα ATA (Analogue Telephone Adapter). Τo βασικό πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η διατήρηση του υπάρχοντος τηλεφωνικού εξοπλισμού.

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ – SOFT PHONES

Τα Soft Phones είναι ειδικές εφαρμογές που εγκαθίστανται σε Η/Υ, tablets, smartphones και επιτρέπουν την πραγματοποίηση VoIP κλήσεων. Πολλά αξιόπιστα Soft Phones διατίθενται εντελώς δωρεάν και είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για εργαζόμενους που μετακινούνται συχνά, καθώς μπορούν να μεταφέρουν πάντα μαζί τους έναν σταθερό εταιρικό αριθμό.

OPEN SOURCE SOFTWARE

ASTERISK

Το Asterisk είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων τηλεφωνικών κέντρων (PBX) με VoIP δυνατότητες. Είναι η πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένη λύση για την υλοποίηση εικονικών τηλεφωνικών υπηρεσιών. Η εγκατάστασή του σε έναν τυπικό υπολογιστή τον μετατρέπει σε ένα ολοκληρωμένο τηλεφωνικό σύστημα με ένα πλήθος από δυνατότητες και λειτουργίες. Λόγω του σχεδιασμού του, το Asterisk απευθύνεται πρωτίστως σε developers, καθώς για τη βέλτιστη χρήση του και τη δημιουργία custom τηλεφωνικών υπηρεσιών είναι απαραίτητη η εκτενής γνώση αντικειμένων όπως: το λειτουργικό σύστημα Linux, ο προγραμματισμός scripts, η τηλεφωνία και τα δίκτυα. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν την αξιοποίησή του απευθύνονται σε εξειδικευμένους τεχνικούς ή σε εταιρείες παροχής VoIP υπηρεσιών. Συνολικά, το Asterisk είναι από τα πλέον “κυρίαρχα” ανοιχτά λογισμικά που αφορούν στη δημιουργία και παραμετροποίηση εικονικών τηλεφωνικών κέντρων λόγω των πολλών και ευέλικτων χαρακτηριστικών/λειτουργιών που προσφέρει. Πληθώρα τελικών εμπορικών προϊόντων PBX, αλλά και πολλά open source projects έχουν ως κεντρικό άξονα το συγκεκριμένο λογισμικό.

ISSABEL

To Issabel έχει βασιστεί στο Asterisk και είναι επίσης ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο ενοποιεί όλα τα μέσα επικοινωνίας σε μία πλατφόρμα. Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο λογισμικό περιλαμβάνει: λειτουργία PBX, mailing, instant messaging, faxing και συνδυασμούς αυτών σε μία ενιαία λύση. Επιπρόσθετα, αξιοποιεί μια σειρά χαρακτηριστικών από άλλα open source projects, όπως τα FreePBX, HylaFAX, Openfire και Postfix ώστε να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο επικοινωνιακών λύσεων. Για παράδειγμα, με τη χρήση add-ons είναι δυνατή και η ενσωμάτωση συγκεκριμένων συστημάτων CRM. Η φιλοσοφία του Issabel, εκτός από τη συγκέντρωση των σημαντικότερων λειτουργιών του Asterisk και άλλων συναφών λογισμικών σε μία ενοποιημένη λύση, είναι η παροχή ενός εύχρηστου διαχειριστικού περιβάλλοντος στους χρήστες. Ακόμη, υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος hardware, εξοπλισμού και συσκευών. Γι’ αυτούς τους λόγους, έχει εδραιωθεί ως μία πολύ αξιόπιστη και εξαιρετικά αποτελεσματική λύση στον τομέα των Unified Communications, που ενσωματώνει όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας που χρειάζονται επιχειρήσεις και οργανισμοί.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για το πώς λειτουργεί η VoIP τεχνολογία ή για τα οφέλη που θα έχει η αξιοποίησή της στην δική σας επιχείρηση, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο τηλ. 251 500 2591 ή μέσω email στο info@riverweb.gr. Το καταρτισμένο προσωπικό μας θα αξιολογήσει τις ανάγκες σας και θα σας προτείνει την πιο οικονομική και λειτουργική λύση για εσάς.