Η αδυναμία στη φόρτιση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Android κινητών. Στο άρθρο αυτό θα ενημερωθείτε για το τι μπορεί να φταίει και πώς θα το ελέγξετε.

Επτά αιτίες για την μη ομαλή φόρτιση του κινητού

1. Κάποια εφαρμογή επηρεάζει τη μπαταρία

Δοκιμάστε μία απλή επανεκκίνηση. Κλείστε το κινητό σας και ανοίξτε το ξανά. Ορισμένες εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο μπορεί να επηρεάσουν την μπαταρία. Με την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, αναγκάζετε τη συσκευή σας να λειτουργήσει χωρίς αυτές τις εφαρμογές.

2. Το καλώδιο φόρτισης χρειάζεται αντικατάσταση

Είναι πολύ πιθανό το καλώδιο φόρτισης να έχει υποστεί κάποια φθορά εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης του. Ψάξτε λοιπόν στο συρτάρι σας για ένα άλλο καλώδιο από συσκευές που έχουν τον ίδιο τύπο θύρας σύνδεσης και δοκιμάστε το. Εάν το κινητό σας φορτίζει, αγοράστε ένα καινούριο καλώδιο.

3. Η θύρα USB χρειάζεται επισκευή

Οι συνεχείς συνδέσεις και αποσυνδέσεις μπορεί να έχουν μετακινήσει μερικές από τις μεταλλικές επιφάνειες στο εσωτερικό της USB θύρας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε δεν γίνεται καλή επαφή και το τηλέφωνό σας προφανώς δεν θα φορτιστεί ή θα φορτίζει πολύ αργά.

4. Ο φορτιστής δεν λειτουργεί

Ο φορτιστής, ως μία ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί κάποια στιγμή να καεί. Για να ελέγξετε εάν ο φορτιστής είναι προβληματικός, δοκιμάστε έναν άλλο φορτιστή από κάποιον φίλο σας ή προσπαθήστε να συνδέσετε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή σας. Αν φορτίζει, τότε η αγορά ενός καινούριου φορτιστή είναι αυτό που σας χρειάζεται.

5. Έχει πρόβλημα η μπαταρία

Με τον καιρό, η μπαταρία του κινητού σας μπορεί να αποδυναμωθεί. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να την αντικαταστήσετε, αλλά οι κακές συνήθειες φόρτισης μπορεί να επιταχύνουν την ανάγκη αυτή. Τα εμφανή σημάδια ότι χρειάζεστε νέα μπαταρία είναι: α) αν είναι ελαφρώς φουσκωμένη ή ανοιγμένη σε κάποιο σημείο της, β) αν κάνει πολλή ώρα να φορτίσει και γ) αν η ζωή της μπαταρίας μειώνεται από το 100% στο 50% αμέσως μετά τη φόρτιση.

6. Οι θύρες χρειάζονται καθάρισμα

Θα εκπλαγείτε με το πόσο σκόνη και σκουπίδια μπορούν να μπουν στο τηλέφωνό σας. Γενικά, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζεται να καθαρίζονται που και που. Δοκιμάστε να φυσήξετε δυνατά όλες τις θύρες ή πηγαίνετε τη συσκευή σας σε κάποιον ειδικό, ο οποίος έχει τα κατάλληλα εργαλεία για αυτή τη δουλειά.

7. Χρήση ακατάλληλου φορτιστή

Είναι συχνό το φαινόμενο να φορτίζει κανείς το κινητό του με οποιονδήποτε φορτιστή υπάρχει εύκαιρος, απλά επειδή το βύσμα ταιριάζει. Οι φορτιστές όμως έχουν ορισμένες προδιαγραφές τάσης, οι οποίες ενδέχεται να διαφέρουν από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Ένας ακατάλληλος φορτιστής μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή σας. Γι’αυτό φροντίστε να φορτίζετε το κινητό σας με τον δικό του φορτιστή.

Όταν λοιπόν έρθετε αντιμέτωποι με το πρόβλημα φόρτισης του κινητού σας, τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Εάν, ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, τότε η μεταφορά του στο service είναι αναγκαία. Οπωσδήποτε, ένας επαγγελματίας με την τεχνογνωσία, εμπειρία, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία του είναι σε θέση να ελέγξει τη συσκευή σας και να κάνει μια εμπεριστατωμένη διάγνωση. Το τεχνικό τμήμα της RiverWeb είναι στη διάθεσή σας όποτε το χρειαστείτε.