Ο κόσμος της κινητής τηλεφωνίας συνεχώς αλλάζει. High-end κινητά με νέες δυνατότητες, πιο υψηλές προδιαγραφές και τεχνολογικές καινοτομίες έρχονται το φθινόπωρο να ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Στο άρθρο αυτό θα πάρετε μία πρώτη γεύση για το τι ετοιμάζουν οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες του χώρου κινητής τηλεφωνίας.

Ποιο από τα παρακάτω high-end κινητά θα γίνει δικό σας;

Apple iPhone 8

Στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η κυκλοφορία του επόμενου μοντέλου iPhone από την Apple. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η εταιρεία θα παρουσιάσει όχι μία, αλλά τρεις νέες συσκευές, τα iPhone 7s, iPhone 7s Plus και iPhone 8. Και οι τρεις συσκευές αναμένεται να ενσωματώνουν κάποια μορφή ασύρματης φόρτισης. Όσο για το πολυσυζητημένο iPhone 8, του οποίου το κόστος φημολογείται άνω των 1000 δολαρίων, θα διαθέτει προηγμένη αναγνώριση προσώπου για να αντισταθμίσει την έλλειψη αναγνωριστικού αφής στο μπροστινό μέρος, αν και ορισμένοι περιμένουν ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα μετακινηθεί στο κουμπί της τροφοδοσίας.

Samsung Galaxy Note 8

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Κορέας το νέο μοντέλο της Samsung. To Galaxy Note 8, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για προπαραγγελίες, φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ στη φωτεινότητα της οθόνης των smartphones. Η νέα οθόνη 6.3 ιντσών ονομάζεται Quad HD+Super AMOLED Infinity Display και δημιούργησε 14% περισσότερο χώρο στην οθόνη χωρίς να αλλάξει το μέγεθος του κινητού. Αντιδράει πολύ καλύτερα στο ηλιακό φως χάρη στην κορυφαία φωτεινότητα της οθόνης που είναι πάνω από 1.200 nits. Η εμφάνιση του Note 8 έχει πολύ καλή απόδοση και στο χρώμα, με μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και τέσσερις λειτουργίες οθόνης για την προβολή διαφορετικού περιεχομένου, όπως φωτογραφίες ή ταινίες. Ακόμη, έχει ενσωματωθεί μια νέα λειτουργία νύχτας με μπλε φίλτρο για λιγότερο διαταραγμένη νυχτερινή ανάγνωση και διπλούς αισθητήρες φωτισμού περιβάλλοντος για καλύτερη και αυτόματη φωτεινότητα. Διαθέτει επίσης τρεις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας για τη μείωση των επιπτώσεων της οθόνης στη μπαταρία.

BlackBerry

Τον Οκτώβριο αναμένεται η κυκλοφορία ενός νέου Android smartphone από την BlackBerry χωρίς πληκτρολόγιο και με πιστοποίηση IP67, η οποία καθιστά το τηλέφωνο ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό. Ο σχεδιασμός της συσκευής θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην ασφάλεια, την ανθεκτικότητα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (περίπου 26 ώρες μικτής χρήσης). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τηλέφωνο θα λειτουργεί χωρίς φόρτιση έως και δυο μέρες κάνοντας μέση χρήση. Το νέο μοντέλο ΒlackBerry υποτίθεται ότι θα κοστίζει λιγότερο από τα άλλα high-end κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά.