Εν όψει των εορτών, πολλοί από εσάς έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε τι δώρο θα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τα προϊόντα τεχνολογίας και ιδίως το laptop είναι μία δημοφιλής επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, η έλλειψη γνώσεων του αντικειμένου σε συνδυασμό με την τεράστια ποικιλία προϊόντων, μπορούν εύκολα να σας παρασύρουν σε βιαστικές και ασύμφορες αγορές.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να επιλέξετε σωστά έναν φορητό υπολογιστή (laptop).

Προτιμήστε ένα επώνυμο laptop

Τι θεωρείται επώνυμο; Σκεφτείτε κάποια μάρκα την οποία γνωρίζετε και από άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Μπορεί το κόστος του να είναι υψηλότερο από αντίστοιχα no name μηχανήματα, μα θα είναι συγχρόνως και πιο αξιόπιστο.

Μέγεθος οθόνης το πολύ 15,4″

Συνήθως ο λόγος που αγοράζει κανείς φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι για να τον μετακινεί. Τα μεγαλύτερα laptop θα σας κουράσουν.

Όχι λιγότερα από 4GB μνήμης

Στην περίπτωση που αρκεστείτε στα 4GB, φροντίστε να καταλαμβάνουν μόνο τη μία από τις δύο διαθέσιμες υποδοχές (δηλ. 1x4GB και όχι 2x2GB). Έτσι, θα μπορέσετε να προσθέσετε περισσότερη μνήμη εύκολα στο μέλλον, χωρίς να αχρηστεύσετε την ήδη υπάρχουσα μνήμη.

Τουλάχιστον 1TB σκληρό δίσκο

Ακόμη κι αν τα 500GB ικανοποιούν τις τρέχουσες ανάγκες σας, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι είναι ανεπαρκή.

Laptop με Windows 7

Εάν σας δίνεται η δυνατότητα επιλογής του λειτουργικού συστήματος, προτιμήστε τα Windows 7. Αν και νεότερης γενιάς, τα Windows 8 παρουσιάζουν ακόμα πολλά προβλήματα.

Laptop για Gamers

Εάν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια με υψηλές προδιαγραφές (γραφικά, εικόνα-ήχος κτλ.) καλό θα ήταν το laptop που θα αγοράσετε να έχει:

  1. Τουλάχιστον 6GB μνήμη
  2. Δίσκο SSD
  3. Έξοδο HDMI
  4. Αυτόνομη κάρτα γραφικών νέας τεχνολογίας. Προτιμήστε κάρτα της nVIDIA (τουλάχιστον GTX σειρά 7)
  5. Επεξεργαστή Intel 4ης γενιάς (Haswell) με τουλάχιστον 4 πυρήνες (Core i5, i7)

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τεχνικό μας τμήμα. Οι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας θα σας κατατοπίσουν και θα σας προτείνουν το καταλληλότερο μηχάνημα για σας.