Τα Android κινητά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας κι αυτό είναι γεγονός. Η μπαταρία τους, ωστόσο, χρειάζεται συχνή φόρτιση, κάτι που προκαλεί δυσαρέσκεια στους περισσότερους χρήστες. Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε δέκα τρόπους για να αυξήσετε τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σας.

9 τρόποι για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού

1. Απενεργοποιήστε την δόνηση όπου δεν χρειάζεται

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχος για να απενεργοποιήσετε την δόνηση στην αφή και σε άλλες επιλογές, όπως όταν κάνετε κλήσεις ή πληκτρολογείτε ένα μήνυμα.

2. Βελτιώστε την εμφάνιση της οθόνης σας

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εμφάνιση για να αλλάξετε την φωτεινότητα της οθόνης, καθώς αυτή είναι ο κύριος λόγος που η μπαταρία σας τελειώνει τόσο γρήγορα. Ρυθμίστε την επιλογή αναστολής σε ένα λεπτό ή και λιγότερο για να μειώσετε τον χρόνο που η οθόνη σας παραμένει αναμμένη όταν σταματάτε να χρησιμοποιείτε το κινητό. Χρησιμοποιήστε μία σκούρα ταπετσαρία ή θέμα κι αν είναι δυνατόν επιλέξτε νυχτερινή λειτουργία εφαρμογών. Εάν η συσκευή σας διαθέτει την επιλογή Proximity Wake, απενεργοποιήστε την και αυτή.

3. Απενεργοποιήστε τις ασύρματες υπηρεσίες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε

Οι ασύρματες υπηρεσίες, όπως Wi-Fi, Bluetooth και GPS, καταναλώνουν την μπαταρία ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αν για παράδειγμα ταξιδεύετε, το κινητό θα αλλάζει συνεχώς τον σταθμό βάσης από τον οποίο λαμβάνει σήμα με αποτέλεσμα την αποφόρτιση της μπαταρίας.

4. Απενεργοποιήστε τα δεδομένα αυτόματου συγχρονισμού και background

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί. Βρείτε τις υπηρεσίες συγχρονισμού στους λογαριασμούς σας και απενεργοποιήστε τις περιττές. Έπειτα, μεταβείτε πάλι στις Ρυθμίσεις > Χρήση δεδομένων, κάντε κλικ σε εφαρμογές που δεν χρειάζεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο και επιλέξτε Περιορισμός δεδομένων εφαρμογών background.

5. Διαγράψτε πρόσφατες εφαρμογές και χρησιμοποιήστε λιγότερα γραφικά στοιχεία

Κλείνετε τις εφαρμογές που μόλις χρησιμοποιήσατε. Πατώντας μόνο το κουμπί Πίσω ενδέχεται να μην τερματιστεί η εφαρμογή, αλλά να συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο. Επίσης, καθαρίζετε συχνά το πλαίσιο Πρόσφατα. Τα γραφικά στοιχεία που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη ενημερώνονται συνεχώς για την εμφάνιση νέου περιεχομένου, καταναλώνοντας έτσι την ενέργεια της μπαταρίας σας.

6. Βελτιστοποιήστε τις εφαρμογές Google

Εάν για παράδειγμα δεν είστε συχνός χρήστης του Google Assistant, η απενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι μια καλή κίνηση. Μεταβείτε στην εφαρμογή Google, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Φωνή > Ανίχνευση OK Google και απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής.

7. Διαχειριστείτε τις εφαρμογές σας

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία για να διαπιστώσετε πόση μπαταρία χρησιμοποιεί μια εφαρμογή. Διαγράψτε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε, ενώ προσπαθήστε να βρείτε και να εγκαταστήσετε τις εκδόσεις lite για όσες εφαρμογές χρησιμοποιείτε. Γενικά, η διατήρηση πολλών εφαρμογών μπορεί να επιβραδύνει το τηλέφωνό σας και να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

8. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για τις εφαρμογές

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποίηση και επιλέξτε Αποκλεισμός όλων. Αυτό θα σταματήσει τον επεξεργαστή από το να ελέγχει το app κάθε τόσο, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

9. Δοκιμάστε το Greenify

Το Greenify εξοικονομεί την ενέργεια της μπαταρίας σας θέτοντας τις εφαρμογές σε ένα είδος αδρανοποίησης. Όχι μόνο σταματάει την εκτέλεση μιας εφαρμογής στο background, αλλά επίσης αποτρέπει την εκκίνηση της εφαρμογής μέχρι να την ανοίξετε ξανά. Απλώς επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να αδρανοποιήσετε και παρατηρήστε μεγαλύτερη απόδοση της μπαταρίας σας.

Εάν ακολουθώντας τις συμβουλές μας δεν διαπιστώσετε μεγάλη αλλαγή στην απόδοση της μπαταρίας του κινητού σας, τότε ίσως να χρειάζεται αντικατάσταση. Μπορείτε να ελέγξετε το πρόβλημα φόρτισης του κινητού μόνοι σας ακολουθώντας τα απλά βήματα που σας συστήνουμε εδώ ή να φέρετε τη συσκευή σας για έλεγχο από το τεχνικό τμήμα της RiverWeb.