Με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις να κερδίζουν έδαφος ολοταχώς, η δημιουργία ενός eshop εξασφαλίζει στην επιχείρηση μοναδικά πλεονεκτήματα και αυξάνει την κερδοφορία της κατακόρυφα. Ποιά είναι αυτά και πώς θα συμβάλλουν στην αύξηση του κέρδους της επιχείρησής σας;

5 βασικοί λόγοι που απαντούν στο γιατί να φτιάξετε eshop

1. Διεύρυνση πελατολογίου

Από την στιγμή που η φυσική παρουσία του πελάτη στο κατάστημα δεν είναι αναγκαία, το υποψήφιο πελατολόγιο μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Αυτή άλλωστε είναι και η δύναμη του διαδικτύου, να εκμηδενίζει τις αποστάσεις.

2. Μείωση εξόδων

Η έδρα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος δεν παίζει ρόλο κι έτσι η επιχείρηση μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα μειώνοντας τα λειτουργικά της έξοδα (μίσθωμα ακινήτου, πάγια, προσωπικό κα). Πολλοί επιχειρηματίες επιλέγουν να εργάζονται πλέον από το σπίτι.

3. Αδιάλειπτη λειτουργία

Σε αντίθεση με ένα φυσικό κατάστημα, το eshop είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων και του κέρδους μιας επιχείρησης.

4. Προβολή online

Ολοένα και περισσότεροι αγοραστές αναζητούν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν στο internet, κάνοντας έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας τιμές και διαβάζοντας κριτικές. Ένα επιτυχημένο eshop εδραιώνει την επιχείρηση στον κόσμο του διαδικτύου, προσελκύοντας νέους πελάτες.

5. Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Όταν ένα eshop λειτουργεί σωστά, τότε η εξυπηρέτηση πελατών περνάει σε άλλο επίπεδο. Ο αγοραστής δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ούτε καν να πάρει τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Από την άνεση του προσωπικού του χώρου, μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα της επιχείρησης, να κάνει τις επιλογές του και να ολοκληρώσει οποιαδήποτε συναλλαγή online.

Μην φοβάστε να κάνετε το επόμενο βήμα για την επιχείρησή σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση, στρατηγική και αξιόπιστους συνεργάτες!

Διαβάστε επίσης…

Λάθη στην κατασκευή eshop
Γιατί ένα eshop δεν πουλάει;
Πώς θα αυξήσετε την επισκεψιμότητα του eshop σας
Μετατρέψτε τον επισκέπτη σε πελάτη